Voordelen van semi-automatische schakelingsinrichtingen en hoe deze in de praktijk te bedienen

November 14, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over Voordelen van semi-automatische schakelingsinrichtingen en hoe deze in de praktijk te bedienen

Een semi-automatisch schakelapparaat wordt toegepast op de decompressiegasvoorziening van dubbelzijdige hogedrukgasflessen om een continue gasvoorziening met blaasfunctie te realiseren door automatische schakeling,die veel wordt gebruikt op het gebied van halfgeleiders en elektronicaDe automatische schakelaar is een open schijf voor de besturing van de levering van gewone, inerte en bulkgassen.Alle gecentraliseerde gasvoorzieningssystemen zijn uitermate geschikt voor het gebruik van automatische schakelpanelen.

laatste bedrijfsnieuws over Voordelen van semi-automatische schakelingsinrichtingen en hoe deze in de praktijk te bedienen  0

Een ononderbroken gasvoorziening is absoluut noodzakelijk in een aantal kritieke productie- en laboratoriumprocessen.Verlies van productiviteit en zelfs stilstand voor de gehele installatieDe semi-automatische schakelsystemen kunnen kostbare stilstandstijden minimaliseren door zonder onderbreking van de gastoevoer van een primaire of back-upcilinder te schakelen.Zodra de primaire cilinder of de cilinderbank leeg is, schakelt het systeem automatisch over op de reservecilinder of -bank voor een continue gasstroom.De gebruiker vervangt dan de luchtcilinder door een nieuwe terwijl het gas nog steeds stroomt van de reserve zijdeEen tweerichtingsklep wordt gebruikt om de primaire of reservezijde aan te geven bij het wisselen van cilinders.

laatste bedrijfsnieuws over Voordelen van semi-automatische schakelingsinrichtingen en hoe deze in de praktijk te bedienen  1

Voordelen van de semi-automatische schakelaar

1. Gas kan zonder onderbreking worden geleverd

Automatische schakeling van de voedingsleiding zorgt voor een continue aanvoer van gas gedurende een lange periode en kan automatisch plaatsvinden na het schakelen van de lijn.

 

2.Compact ruimteontwerp

Omdat er verschillende soorten apparatuur en gasflessen worden gemonteerd, is de structuur compact en is het gebruik van de ruimte in het milieu efficiënter.

 

3.Reageren op verschillende gebruiksmethoden

Aangezien gaspanelen en bedieningspanele onafhankelijk van elkaar zijn, is er een hoge mate van uitbreiding naar parallelle schakeltype en onafhankelijke bedieningspaneltype,Het is dus mogelijk om te gaan met verschillende methoden van gebruik.

 

4.Slim & Functioneel ontwerp

Het semi-automatische schakelapparaat heeft de vloeibare gasflessen op een ordelijke manier naast elkaar geplaatst.

laatste bedrijfsnieuws over Voordelen van semi-automatische schakelingsinrichtingen en hoe deze in de praktijk te bedienen  2

Hieronder wordt de installatiewijze van de semi-automatische cilinderschakelaar beschreven.

een semi-automatische cilinderschakelaar is gemonteerd op de gasfles of op de leidingen.

1Zorg ervoor dat de gebruikte gasfles of -leiding het gas is dat is gespecificeerd in de productspecificatie.

 

2Zorg ervoor dat er geen vuil of puin op het afdichtingsoppervlak van de uitlaat van de klep van de te gebruiken cilinder of leiding is, en verwijder het vuil indien aanwezig.

 

3Als u een pakket voor de gasfles moet installeren, moet u ervoor zorgen dat de pakket kan worden verzegeld voordat u het met een gereedschap op de gasfles of de leidingen installeert.

 

Halfautomatische cilinderschakelaar voor gasonderdrukking

1. Zorg ervoor dat de bovenste verstelbare drukverlagersleutel niet gespannen is.Controleer of de afsluitventielen aan de linker- en rechterkant van de cilinderbank en de leidingen die zijn aangesloten op de semi-automatische cilinderschakelaar "AGC", niet gespannen zijnAls de sleutel los is, moet deze in de vergrendelde positie worden geplaatst.

 

2. Sta niet voor het semi-automatische cilinderschakelaar en wees voorzichtig om de kleppen van de cilinders en de leidingen langzaam te openen.

 

3. de cilinderklep en de afsluitklep aan de linkerkant, één voor één.

 

Er mag geen luchtlek uit de luchtinlaat aansluiting komen. Drie, semi-automatische cilinderschakelaar voor het instellen van de gastoevoer

laatste bedrijfsnieuws over Voordelen van semi-automatische schakelingsinrichtingen en hoe deze in de praktijk te bedienen  3

1. Stel de uitlaatdruk in wanneer de linkerkant van de hoofdcylindergroep en de rechterkant van de reservecylindergroep in de toestand van de gastoevoer worden bevestigd,om ervoor te zorgen dat de schakelaar aan de rechterzijde van de drukverminder C de schakelaarhandgreep in de positie van de hoofdgasvoorziening heeft, stel het apparaat aan de bovenkant van de verstelbare drukverlagers A, de drukknop langzaam in de richting van de klok om te draaien,om de uitlaatdruk aan te passen aan de gebruiksdruk van het product. op dit moment, om te bevestigen dat de veiligheidsklep en drukverminderaar shell en uitlaat verbinding machine en andere delen van de luchtlek.

 

2Wanneer het gas aan de ene kant van de cilinder manifold opraakt, kan het automatisch overschakelen naar de tegenovergestelde richting voor de gastoevoer.

 

3. Wanneer de hoofdgasfles bijna leeg is (> 1 MPa) en vervangen moet worden,draait langzaam de schakelknop van de drukverminderaar aan de rechterkant van het schakelapparaat 180° in de richting van de klok, zodat het handvat aan de gastoevoerzijde isNadat u heeft bevestigd dat de standbycilindergroep normaal gas aan het systeem levert, kunt u de hoofdcylindergroep voor gasvoorziening afsluiten en de cilinders vervangen.

 

4. Na vervanging van de hoofdcylindergroep voor de gastoevoer, openen de kleppen van de gascylinders en pijpleidingen,en de schakelknop van de drukverminderaar aan de rechterzijde van het schakelapparaat langzaam in tegen de klok in 180° draaien, zodat de schakelaar van de drukverlagers aan de rechterzijde van de schakelaar aan de zijkant van de hoofdgastoevoer zit,en de gastoevoercylindergroep kan gas aan het systeem leveren.

 

Als het gaat om gasregelsystemen, wordt elke goede oplossing op maat gemaakt door intensieve communicatie.Gaspark ontwerpt speciale configuraties volgens de gasvraag van de gasgebruikende eenheden en de gaskenmerkenMet 13 jaar ervaring in de sector laat Gaspark u kennismaken met de verschillende systeemconfiguraties en componenten van een speciaal gassysteem.Het begrijpen van de nuances van de verschillende systeemconfiguraties en -componenten kan gasgebruikers helpen de veiligheid te verbeteren, besparen middelen, verhogen de uptime en uiteindelijk kosten verlagen.